544760_426302290730446_1147498215_nDe stichting Van Hand tot Hand is sinds 1994 actief in Sri Lanka. De start bestond uit het bouwen van een huis voor een familie, die met een zwaar gehandicapte zoon leefde in een houten huisje met een golfplaten dak. De dank van deze familie was enorm groot: vanaf het eerste moment heeft de vader zijn beste krachten ingezet om de stichting met raad en daad bij te staan tot op het moment dat hij stierf in augustus 1997. Daarna werd de broer van de gehandicapte zoon, Dhr. Shehan Tissera, onze contactpersoon in Sri Lanka. Met grenzeloze inzet wist hij precies die informatie te verwerven, die we nodig hadden om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijf dat veel van zijn aandacht vraagt. Door zijn werk en de intensieve zorg voor zijn familie heeft hij het vrijwilligerswerk in 2016 moeten beëindigen.

In de afgelopen jaren hebben we onze vleugels steeds verder over het eiland uitgespreid. We hebben inmiddels vertrouwde contacten met hoofden van scholen, inspecteurs van onderwijs, oversten van tehuizen en andere autoriteiten, die ons helpen om projecten te realiseren. Er is voldoende perspectief om onze werkzaamheden met al deze mensen voort te zetten.

De stichting werd op 11 november 1994 opgericht in Tilburg en is opgenomen in het register van de Kamer van Koophandel Midden-Brabant onder nummer 41098246.

 

JAN
HEERKENS

Voorzitter & Veldwerk

 

 

ANNELIES
ROVERS 

Secretaris

 

 

TIES
KOLEN 

Lid 
In memoriam 25 oktober 2018

 

RUOLING
HEERKENS

Lid

 

MARIE-LOUISE
VD BOER

Veldwerk

PETER 
DOBBELSTEEN

Veldwerk

NETTY 
DOBBELSTEEN

Veldwerk

KARIN
HEERKENS

Veldwerk

BART
DAMEN

Veldwerk

FLOOR
WONDERS

Website & PR 

MARLEEN
BREKELMANS

Financiën