Een matras en dakplaten voor een sponsorgezin

(…uit een mail van onze vrijwilligster)

We bezochten een gezin met twee kinderen. Moeder is vijf jaar geleden weggelopen. Vader heeft zichzelf anderhalf jaar geleden opgehangen in het huisje waar ze nu wonen. Oma (moeder van vader) zorgt nu voor de kinderen. Ze werkt in een fabriek waar ze grote plastic zakken maken voor rijst e.d. De kinderen komen na schooltijd naar de fabriek en wachten tot oma klaar is.

Ze wonen in een heel klein houten huisje. Er staat wel een bed, maar geen matras. We hebben besloten om dit nog te gaan brengen ( vandaag).

Marie Louise

Een gehoorapparaat voor Sanjaya

(uit een mail van onze vrijwilligster)

Gisteren hebben we nog een bijzonder project gedaan voor de stichting. We hebben twee kinderen beloofd dat ze hoorapparaatjes zouden krijgen. Het was een bijzonder moment om samen met vader mee te mogen maken dat het kind zijn vader kon horen praten. Zijn ogen, verbazing en blijdschap tegelijkertijd op zijn gezicht. En wij kippenvel en een traantje. Super!! Hij knipt met zijn vingers bij zijn oren, omdat hij het zelf ook niet kon geloven.

Dit jongetje, Sanjaya, hoorde maar voor 50%. Het eerste apparaatje zou 55.000 rs kosten, maar die voldeed niet. Uiteindelijk heeft hij er één van 91.000 rs. (€ 600)

Het is een digitaal hoorapparaat wat elke keer bijgesteld kan worden en waar hij dus langer mee kan doen.

Marie Louise

Playground voor de Kumudurapura primary school in Medirigiriya

In Juni wordt gestart met de aanleg van een playground op de Kumudurapura primaryschool.

De playground is een ontmoetingsplaats en wordt gebruikt voor veel sport- en culturele evenementen en ceremonies. De hele dorpsgemeenschap is gelukkig met de aanleg van deze ontmoetingsplaats. De playground wordt beheerd en onderhouden door de school.

 

 

 

 

 

 

Zakken cement en dakplaten voor het bouwen van een huis in Diyabeduma

(….uit een mail van onze vrijwilligster)

De 20 zakken cement voor de familie in Giritale zijn bezorgd. Ze hadden ook nog daksheets nodig om het huis dicht te maken. Deze hebben we er maar meteen bij gedaan. Ze kunnen nu het hele huis gaan sluiten. We hebben ook baby-kleding en heren-kleding uitgedeeld aan de familie.

Marie Louise

Een nieuw dak voor een gezin in Lihiriyagama

Van hand tot hand………het werkt echt!

Twee weken geleden hebben we op verzoek van een goede bekende een oma en haar twee kleinkinderen bezocht die wat achteraf wonen. Een klein huisje, een lekkend dak, een bed met wat losse stukjes matras, kortom……barre omstandigheden. Moeder is al lange tijd uit beeld en vader kon dit alles niet verdragen. We besluiten de kinderen op te nemen in ons sponsorprogramma, maar willen eigenlijk meer doen.

Shane, een Srilankaanse muzikant die in Duitsland woont, vertelt tijdens een ontmoeting over zijn verleden en wij doen ons verhaal over de ontmoeting met de oma en haar kleinkinderen. Shane is onder de indruk van ons werk en vindt dat je deze mensen eigenlijk meteen moet kunnen helpen. Hij vraagt ons dit gezinnetje samen te bezoeken, want hij wil direct helpen, dus daadwerkelijk de benodigde materialen voor het dak bezorgen. Zo zitten we niet veel later in de tuk-tuk en bestellen alle materialen om deze mensen te voorzien van een droog onderkomen.

Marie Louise

 

Een waterfilter voor een sponsorkind met nierproblemen

Een van onze sponsorkinderen heeft, net als haar vader, een nieraandoening. De artsen in het ziekenhuis adviseren hen om uitsluitend goed gefilterd water te drinken om problemen met de nieren te voorkomen.
We hebben voor hen een waterfilter gekocht. Het is een speciale geworden, die aangesloten kan worden op de waterleiding. Ze waren zelf aanwezig toen we deze zijn gaan kopen. Ze waren erg blij met de aanschaf van de filter. De filter wordt door het bedrijf geïnstalleerd bij hun huis.

Marie Louise

Een rolstoel voor een gehandicapt meisje

(Uit een mail van Marie Louise)

De afgelopen week zijn we voor de stichting naar Kandy geweest om een rolstoeltje af te geven. We hebben een meisje heeeeel blij gemaakt. En de sponsor ook. Hij zal heel blij zijn met dit bericht en ik hoop dat het gaat lukken om foto’s door te sturen.
Ze zat met haar voetjes in het gips omdat ze geopereerd was. Door middel van een plank op de rolstoel te plaatsen kon ze er toch gebruik van maken. Dit was alleen maar prettig omdat het tillen voor moeder met dat gips erg zwaar was. Ik heb haar geleerd hoe ze moet draaien. Dit pakte ze erg snel op en in een korte tijd, reed ze zelf door de ruimte. Ogen die enorm aan het stralen waren.

De groeten van zuster Kanthi allemaal.