Kom nooit met legen handen!

In Sri Lanka staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Overal word je met open armen ontvangen en zijn mensen verguld met je bezoek. Als je ergens op visite gaat, aangekondigd of onverwacht, ben je altijd van harte welkom. Vaak word je onthaald op thee, koekjes, cake, zoetigheid en fruit: bananen, mango’s en nog veel meer, vaak uit eigen tuin. Zelfs bij scholen is dit zo.
Tijdens onze werkreizen bezoeken we gezinnen, scholen en tehuizen waar we hulp bieden of mogelijk gaan bieden. Het is in Sri Lanka een gewoonte om niet met lege handen te komen als je ergens op visite gaat.
 U begrijpt vast dat we deze gewoonte graag overnemen. We trakteren de kinderen op een plak cake, een bekertje yoghurt of een stuk chocola. 
Het is niet alleen de gewoonte waaraan we willen vasthouden. Het meebrengen en uitdelen van de traktatie maakt duidelijk dat we echt voor de kinderen komen. Het contact met de kinderen verloopt meteen heel direct en er is ruimte voor aandacht en juist die aandacht is heel belangrijk om ons werk inhoud te geven.
 In de verslagen van onze werkbezoeken kunt u lezen over deze momenten.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door familie Willemen.

IMG_6289IMG_6242