Steun in de rug voor Zr. Kanthi

Uit het dagboek van Karin:

Het is fijn om Zr. Kanthi weer te zien. Ze heeft nu de verantwoording over een welcome-house. Dit is een soort “blijf van mijn lijf huis”, maar er worden ook mensen opgevangen die tijdelijk hulp nodig hebben. Zo is er een echtpaar waarvan de man nierpatiënt is. Hij moet voor dialyse naar het ziekenhuis en ze vinden dus onderkomen bij de zuster. Er is een moeder van 27 jaar met haar twee dochtertjes. De oudste kan niet lopen en heeft spalkjes om haar onderbenen. Hun vader  is alcoholist. Hij sloeg moeder steeds en toen haar vader(opa) wilde bemiddelen heeft hij opa vermoord. Toen hij uit de gevangenis kwam heeft hij moeder mishandelt en nu woont ze dus bij Zr. Kanthi.

De zuster is astmatisch, maar geeft vaak haar medicijngeld aan mensen die om hulp vragen. Als we vragen wat ze hier nu echt nodig heeft verteld ze dat ze de wc binnen vaak niet kunnen gebruiken omdat de sceptic tank overloopt.

Ook vraagt ze om een fan, zodat ze het wat koelte kunnen hebben als het erg warm is en luiers voor het gehandicapte meisje, maar de hoogste nood: er is vaak niet genoeg geld om voor iedereen eten te maken. Overmorgen komen we terug, morgen moet de zuster naar een begrafenis, en dan nemen we het een en ander mee. We zullen eens flink inkopen gaan doen.

We hebben de zuster een enveloppe met geld gegeven. Het is bij haar in goede handen en ze laat ons altijd weten in welke situaties ze het geld heeft gebruikt