Archieven

Financiering hartoperatie

(Reisverslag van Karin Heerkens)

Een buurman kwam en liet papieren zien over een hartoperatie die hij moet ondergaan in september als hij het benodigde geld bij elkaar krijgt. Zonder geld komt hij op een wachtlijst voor een gratis operatie, maar zijn toestand laat het niet toe om zo’n 2,5 tot 3 jaar te wachten. Voor hem is het dus een zaak van leven of dood. Hij heeft Rs.450.000 nodig. Hij krijgt Rs.150.000 vanuit een presidentieel fonds en de dorpsbewoners zijn geld aan het inzamelen, maar hij krijgt het totaalbedrag natuurlijk niet bij elkaar. Dan komt in mijn hoofd de discussie weer naar boven die we bij de Stichting gevoerd hebben en waarbij het uitgangspunt was dat de hulp kindgericht moest zijn. Ik heb toen naar voren gebracht dat ik daar wel moeite mee had omdat je nooit weet wat er op je pad komt. Nu ervaar ik dat dus in de praktijk. Je kijkt iemand in de ogen en moet op dat moment letterlijk het verschil maken tussen leven en dood! Natuurlijk help je dan, hoe kan ik mezelf anders nog recht in de ogen kijken?

(Stichting Van hand tot Hand heeft RS 100.000 (= € 600) bijgelegd. De operatie is succesvol geweest.)

Sponsoring rituele ceremonie sponsorkind

(Reisverslag van Karin Heerkens)

Sambulawathi vertelde dat haar dochter Takshila in huis zat, omdat ze deze week voor de eerste keer “vrouw” geworden was. Zo’n eerste keer blijven ze dan de hele week in huis en mogen er geen mannen in de buurt komen die haar zien. Omdat ze ons hoorde en graag naar ons toe wilde huilde ze. Ik ben met mijn dochter naar haar toe gegaan en hebben haar ook een kadootje gegeven. Volgende week maandag is het groot feest. Dan wordt ze gewassen, krijgt nieuwe kleren enz. In Sri Lanka is zo’n feest vaak te vergelijken met een bruiloft, zo groots. Daar hebben ze hier natuurlijk geen geld voor,  maar haar sponsors hebben extra geld gegeven wat we nu aan Sambulawathi konden geven voor het feest van maandag, dus dat kwam heel goed uit! Ook wij zijn uitgenodigd om iets van de ceremonie mee te maken.

IMG_6344IMG_6356

Rijstveld voor een familie in Diyabeduma

We gaven 10 jaar geleden in Diyabeduma een alleenstaande vrouw met 6 kinderen een rijstveld in bruikleen. Ze mocht met haar gezin rijst verbouwen en oogsten om met de opbrengst haar gezin te onderhouden. Met hard werken en dankzij de opbrengsten hebben ze nu een huisje gebouwd, goede werktuigen aangeschaft en de kinderen hebben hun schoolprogramma’s goed kunnen doorlopen.

Een zeer succesvol project!

Deze zomer hebben we het gezin de eigendomspapieren van het rijstveld gegeven. Het is nu van hen.

IMG_6372IMG_6420