Archieven

T-shirts voor een groep jongeren

Dilib, een jonge tuctuc-chauffeur, begeleidt een grote groep jongeren. De groep is verbonden aan de kerk en een priester is supervisor. Dilib organiseert allerlei activiteiten met deze jongeren: ter ontspanning, ter ondersteuning van hun studie, met een sociaal of cultureel doel en natuurlijk ook ten dienste van de kerk.

Om geld bij elkaar te krijgen voor hun doelen organiseert de groep allerlei fondswervingsactiviteiten. De wens van de jongens was om zich echt als groep te kunnen presenteren door het dragen van dezelfde shirts. Een van onze vrijwilligers heeft daarom de shirts gesponsord.

15129570_1176837572407915_4672445198240766378_o

Studiekosten voor weeskinderen van Don Bosco

Als onze sponsorkinderen in het Fatima Boys Home klaar zijn op de juniorschool gaan ze opleiding volgen op de technische school van de fraters van Don Bosco. De zusters moeten voor deze jongens de kosten van hun verblijf daar betalen. Zakelijke fraters. Wij vinden het onvoorstelbaar, maar daar werkt het nu eenmaal zo. Wij besluiten om voor onze sponsorkinderen die kosten dit jaar te betalen. Voor de zusters betekent het dat de aanslag op hun beperkte budget nu wat kleiner is.

IMG_0716

Sportschoenen en sportkleding voor jong talent

Ze heeft talent. Ze is de snelste hardloper uit de streek en is geselecteerd voor het nationale atletiek team. Helaas heeft ze geen fatsoenlijke schoenen en kleding. Op school en de mensen in haar omgeving zijn trots op haar. Iedereen is dankbaar als we haar een goede sportoutfit laten aanschaffen.

IMG_0547 IMG_0549

Het huren van een huisje voor Kawiya, haar moeder en haar oma in Seeduwa

Al een paar jaar proberen we een huisje te vinden voor een sponsorkind, haar moeder en haar oma. Ze huren een kamer in een bouwvallig huisje en de situatie is slecht. De grond in de streek waar ze wonen is erg duur en om daar een huisje te bouwen is te kostbaar. Omdat ze vanwege school en familie aan deze plek gebonden zijn proberen we het gezin te ondersteunen door de huur van de kamer te betalen.

Materiaal voor het bouwen van een toilet gezin Randika

Het mag duidelijk zijn dat een toilet met een septic-tank bij een woonhuis heel noodzakelijk is. Voor de meeste gezinnen in Diyabeduma heeft een toilet geen prioriteit. Eerst eten, drinken, kleding en een dak boven het hoofd. Om de hygiƫne rondom het huis te bewaren wordt daarom de behoefte wat verder van het huis gedaan. Met name als het donker is levert dit gevaarlijke situaties op.

Als we een handje kunnen helpen bij het bouwen van een toilet zijn gezinnen daar heel dankbaar en gelukkig mee.

IMG_0577